ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шеф-редактор LB.ua вважає, що Ландіка використали для розправи з виданням

29.06.2012, 01:19
Шеф-редактор видання LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна) вважає звернення в прокуратуру народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка тільки приводом для розправи з виданням. Про це вона написала у своїй статті на сайті видання.
За її словами, Ландік у телефонній розмові з нею визнав, що написав скаргу в прокуратуру ще 8 місяців тому і не знає, чому прокуратура почала перевірку лише зараз.
"Нам доводиться констатувати: звернення Ландіка - лише привід «наїхати» на Lb.ua. Конкретно - на керівництво сайту, знешкодження якого, звичайно, істотно ускладнить роботу всієї структури", - написала Кошкіна.
"Зважаючи на відомі обставини справи Романа Ландіка, Володимир Іванович зараз дуже вразливий. І згідливий. І його, в даній ситуації, просто використали", - зазначила журналістка.
"Чи для того органи витягли з нафталіну звернення Ландіка, щоб заховати його - за результатами перевірки - назад? Очевидно, що ні", - переконана Кошкіна.
"Очевидно, слідчий вранці в редакцію не кави попити приходив. І що за перевіркою піде порушення справи, пред'явлення обвинувачень і обрання запобіжного заходу. Не виключено - досить швидко", - написала вона.
"Висновок елементарний: з Lb.ua зводять рахунки. У тому числі - особисті", - вважає Кошкіна.
На її думку, це пов'язано з незалежною позицією видання.
"Напередодні парламентських важливо максимально зачистити не тільки електоральне, але також інформаційне поле. Щоб мінімум залишилося "незгодних", здатних балотуватися; щоб зовсім не залишилося журналістів, здатних мислити критично", - зазначила Кошкіна.
Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу за порушення таємниці листування інтернет-виданням LB.ua. Відповідний запит від прокуратури надійшов до редакції LB.ua  27 червня 2012 року.
Ландік просив порушити справу за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, вчинені щодо державних чи громадських діячів), яка передбачає покарання у вигляді ув'язнення від трьох до семи років.
У заяві Ландіка фігурують шеф-редактор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор видання Олег Базар і фотокор Максим Левін.
Liked the article?
Help us be even more cool!