ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шеф-редактор LB.ua виїхала з України. Не виключає, що попросить політичний притулок

01.07.2012, 21:43
Шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна виїхала за межі України та не виключає, що попросить політичного притулку. Про це вона заявила 29 червня 2012 року в ефірі "Шустер Live", повідомляє Lb.ua.

"Я не маю наміру повертатися доти, доки не з'явиться і не буде оприлюднена офіційна відмова в порушенні кримінальної справи за епізодом з Ландіком", - заявила вона.


Також журналістка заявила, що для повернення вона повинна мати гарантії того, що ані проти неї, ані проти її партнерів, колег, членів їх сімей “в подальшому не порушуватимуться справи за надуманими політичними звинуваченнями”.


За її словами, якщо цього не відбудеться, вона змушена буде залишитися в Європі. "Більше того - просити політичного притулку", - повідомила Кошкіна.


?"Я не припиню своєї професійної діяльності ні на хвилину. Я зроблю надбанням гласності всі відомі мені подробиці та факти про діяльність цієї мстивої компашки. Повторюю: всі факти, в тому числі - мотиви особистої помсти. Думаю, мало їм тоді не здасться", - зазначила вона.


"Більше того, я не просто попрошу притулку для себе, але буду домагатися того ж для своїх партнерів, колег і друзів. Усіх, хто страждає від свавілля, яке відбувається. У такому випадку постраждає, звичайно, імідж країни, чого б мені не хотілося", - сказала Кошкіна.


Крім того, Кошкіна готує відкритого листа до президента України Віктора Януковича та генерального прокурора Віктора Пшонки.


"Я абсолютно точно знаю, що вони до виниклої ситуації непричетні. Більше того - і Янукович і Пшонка - такі ж, як і ми, жертви людей, які їх просто розводять і використовують, прикриваючись їхніми іменами. Ці люди - їх підлеглі", - заявила вона.

Кошкіна очікує, що президент і генпрокурор "знайдуть управу на своїх підлеглих-свавільників".


Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу за порушення таємниці листування інтернет-виданням LB.ua. Відповідний запит від прокуратури надійшов до редакції LB.ua  27 червня 2012 року.

Ландік просив порушити справу за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, вчинені щодо державних чи громадських діячів), яка передбачає покарання у вигляді ув'язнення від трьох до семи років.

У заяві Ландіка фігурують шеф-редактор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор видання Олег Базар і фотокор Максим Левін.

Liked the article?
Help us be even more cool!