ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шеф-редактор Delo.ua заявив, що його побили патрульні, коли він намагався побачитися з дитиною

04.05.2020, 14:46
Денис Ялухін, фото – delo.ua
Денис Ялухін, фото – delo.ua

У Києві 2 травня двоє співробітників Управління патрульної поліції Києва побили шеф-редактора новин видання Delo.ua Дениса Ялухіна, лікарі діагностували останньому струс мозку. Про це повідомляється на сайті видання.

Інцидент стався близько 10-ї години ранку в Деснянському районі, коли Денис укотре за рішенням суду намагався домогтися від колишньої дружини зустрічі зі своєю дочкою.

За словами журналіста, його колишня дружина не дає йому бачитися з дитиною. “За роки я вже мільйон разів пропонував дійти угоди, але марно. Я виграв усі суди. Проти колишньої дружини порушено кілька виконавчих проваджень, кримінальне провадження за невиконання рішення суду. У суботу, 2 травня, я вчергове приїхав до 10-ї ранку, щоб спробувати побачити доньку, але колишня дружина під запис відмовилася знову відпустити дитину. Я викликав поліцію, оскільки це кримінальний злочин (стаття 382 КК)”, – розповів Ялухін.

Як зазначив журналіст, розмова з поліцейськими, що приїхали, не пішла відразу: спочатку вони не хотіли називатися, а потім заявили, щоб Денис їх зустрічав.

“Подзвонивши у дзвінок, що не працює, і не отримавши відповіді, вони вже хотіли взагалі піти. Довелося самотужки стукати у двері, щоб викликати колишню дружину. Коли відчинилися двері, один з поліцейських увійшов усередину. Я стояв за порогом і почав кликати дочку. Другий поліцейський вимагав від мене припинити й відійти. Я заперечив йому, що я не у квартирі, а на сходовому прогоні, що я не порушую, і знову покликав дочку. Пояснити, що я маю право кликати свою дочку і побачити її, я не встиг: на мене накинулися, повалили на підлогу і почали бити й матюкати. Били кулаками й ногами по голові, по корпусу, під дих. І наділи наручники. Я не пручався. Якби пручався – вже сидів би в клітці. Мене звинуватили в непокорі. Я ж упевнений, що я нічого не порушив”, – розповів Денис.

Він вважає, що поліцейські були упереджені щодо нього і вирішили його “провчити”, оскільки раніше він неодноразово подавав заяви в поліцію щодо невиконання рішення органів опіки, а потім стосовно невиконання рішення суду. 

“У четвер (30 квітня. – Ред.), минулого тижня, я подав скаргу на поліцейських за те, що вони “маринували” мене мало не дві години й не реагували на мої дзвінки. Я безумовно заважаю їм спокійно жити. Вони часто називають невиконання рішення суду “цивільно-правовими відносинами” і весь час намагаються відмахнутися від мене, як від настирливої ​​мухи. Припускаю, що мене вирішили просто “провчити”, – зазначив Денис Ялухін.

За його словами, після побиття співробітники поліції Олександр Рудий і Максим Небелюк відвезли його у відділення №2 Деснянського управління поліції, де загалом протримали три години. 

Після того як журналіста відпустили, він звернувся в приватну клініку, де лікарі діагностували йому струс головного мозку 1–2-го ступеня, а також гіпертонічний криз.

Журналіст готує заяву в поліцію щодо цього інциденту.

У себе на фейсбук-сторінці Денис Ялухін написав 4 травня, що після того, як вони дізналися (не від нього), що він є журналістом, то “градус їхньої агресії підвищився”.

Liked the article?
Help us be even more cool!