ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шаповал на кілька хвилин вийшов на зв’язок зі Слов’янська

29.04.2014, 16:48

Сьогодні в редакцію ВолиньPost зателефонував журналіст видання Сергій Шаповал і повідомив, що перебуває у місті Слов’янську Донецької області, втім з невідомих причин не може звідти виїхати, повідомляється на сайті видання.

Окрім того, Шаповал повідомив, що підготував репортаж про ситуацію у Слов’янську, і готовий надати його редакції для публікації. Втім, матеріалу редакція наразі не отримала.

Як пише видання, телефонна розмова була короткою: зв’язок обірвався. Перед тим журналіст пояснив, що у Слов’янську майже відсутній мобільний зв’язок через те, що передавальні станції виведені з ладу. Втім, як повідомляють рідні Сергія, він устиг зв’язатися з сестрою і дружиною.

“Редакція інтернет-видання ВолиньPost має усі підстави вважати, що Сергія Шаповала утримують у Слов’янську силою. Колеги докладають усіх зусиль, аби допомогти журналістові повернутися додому”, - пише редакція.

ВолиньPost вимагає від правоохоронних органів без зволікань і з усією відповідальністю робити усе можливе, аби допомогти Сергієві Шаповалу.

Нагадаємо,26 квітня зник зв`язок із журналістом «ВолиньPost» Сергієм Шаповалом, який висвітлював ситуацію в Харкові, а після цього повідомив друзям, що вирушив до Слов`янська. Починаючи з 15-ї години, він не відповідав на телефонні дзвінки дружини. Близько 21-ї телефонний зв`язок увірвався з ним взагалі.

27 квітня рідні та колеги Сергія Шаповала в Києві та Луцьку звернулися із заявами до міліції про зникнення журналіста.

Увечері 27 квітня Сергій Шаповал вийшов на зв'язок зі своєю сестрою, журналісткою Катериною Шаповал. Журналіст телефонував з невідомого номера і повідомив, що знаходиться наразі у Слов'янську та добровільно перебуває у сепаратистів. Катерина Шаповал і дружина журналіста Наталка Пахайчук впевнені, що його утримують силою.

Шаповал не зміг повідомити точного місця свого перебування і, вочевидь, розмовляв під суворим наглядом, повідомляє ТСН. Наталка Пахайчук розповіла, що у розмові її чоловік зауважив, що у Слов'янську знають, що він із Волині. Мовляв, він не може залишити місто, бо йдуть бойові дії і йому бракує спеціального дозволу. Потому зв?язок із журналістом знову обірвався.

Нагадаємо, за фактом зникнення журналіста УМВС України у Волинській області розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Liked the article?
Help us be even more cool!