ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шахраї викрали криптовалюту, використавши дипфейк з Ілоном Маском

30.07.2024, 14:06
Фото – news.bitcoin.com

Шахраї викрали криптовалюту в користувачів, запустивши в YouTube дипфейк із бізнесменом Ілоном Маском, повідомляє Bitcoin.com.

Фейковий відеоролик з Маском використали в афері під назвою “Конференція Bitcoin 2024 у Нешвіллі! Промови Дональда Трампа й Ілона Маска – день 2”.

Шахраї вдавали із себе офіційне медіа Заходу, журнал Bitcoin Magazine, та створювали враження, що нібито проводять офіційну онлайн-трансляцію конференції Bitcoin, яка вже закінчилася. 

Фейкову трансляцію з Маском на тлі логотипів Tesla згенеровано за допомогою штучного інтелекту, поставлено на повтор, через що здається, що трансляція йде безперервно вже 72 години, пише видання.

Протягом вихідних відбулося кілька дипфейкових трансляцій з Маском. Одна з них зібрала 0,322 біткойна, 2,026 етеру і 374,63 догі – загальною сумою $28 586. Їхні прибутки від інших трансляцій невідомі.

Шахраї діють за типовою схемою “подвоюй свої гроші”, закликаючи користувачів надіслати будь-яку суму в біткойні, етері, догікойні чи тетері (USDT) й отримати за це вдвічі більше грошей. 

Дипфейк Маска наголошує, що неважливо, чи людина надішле 0,1 біткойну чи 10 біткойнів, адже сума буде подвоєна.

Водночас YouTube не видаляє ці відео так швидко, як ті, які вважає “дезінформацією”, зауважує видання.

Поціновувач біткойну Майкл Данворт повідомив про аферу в соцмережі Х, застерігши криптоспільноту.

“Мені вже телефонували люди, щоб розповісти, що Ілон Маск роздає безоплатні біткойни на Bitcoin 2024. І це не дивно: в них є фейковий стрім з голосовим дубляжем і понад 70 тисяч (фейкових) глядачів. Будьте обережні”, – написав він.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!