ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Севастопольська журналістка була змушена покинути Крим

21.03.2014, 22:29

Директор медіа-центру IPC Севастополь і головний редактор сайту «Громадянська оборона» Тетяна Ріхтун нещодавно була змушена покинути своє місто і виїхати до Києва. Про це повідомляє «ENP East Media Freedom Watch».
«Довелося поїхати після того, як у нас в офісі влаштували «маски-шоу», - каже журналістка. Спершу господар приміщення, який вони орендували під офіс, поставив ультиматум: підвищення в два рази орендної плати або виселення впродовж трьох днів.

«Ми погодилися виїхати. Однак коли вже спакували речі, нагрянула так звана «самооборона». Заявили, що за їх даними у нас в офісі зберігається вибухівка, провели незаконний обшук, - розповідає Тетяна. - Вирішувалося питання про наше затримання. І тільки завдяки журналістам, які чергували під входом, нас не «закрили» в міліції. Однак стало зрозуміло, що далі залишатися небезпечно».
За допомогою організації «Інтерньюз-Україна» Тетяна була евакуйована до Києва. Зараз вона з іншими виїхали кримчанами займається діяльністю створеного в столиці України Комітету біженців Криму. Сайт «Громадянська оборона» буде його офіційним медіа-ресурсом.
«Метою діяльності Комітету біженців Криму буде допомога і захист тих, кому належить облаштовувати нове життя поза півостровом, і підтримка зв'язку з тими, хто там залишається, - розповідає Тетяна. - Багато людей в шоці, не знають, що їм далі робити. Ситуація з кожним днем змінюється і не в кращу сторону. Постійно нам дзвонять, приїжджають сюди. Є перебувають в зовсім відчайдушному положенні, з маленькими дітьми, навіть немовлятами. Їх потрібно розселяти, причому у відповідних умовах...».
Практичної допомоги від державних органів поки не отримали, каже Тетяна. « Начебто Київська державна міська адміністрація видала розпорядження про розселення біженців. Голова нашого комітету також їздив до Броварів під Києвом, там якесь військове містечко є і можна когось поселити. Вирішується також питання про надання нашому комітету офісу в готелі «Козацький». Можливо, там буде не тільки офіс, але і ще кілька номерів, куди можна буде поселити на короткий час людей у разі потреби. Сьогодні через Фейсбук зв'язувалися хлопці з Житомира, говорили, що є можливість поселення людей в їх області», - розповіла вона.
Можливості повернення до Криму Тетяна Ріхтун поки не бачить.

Нагадаємо, 3 березня в Севастополі під штабом Чорноморського флоту РФ невідомий вдарив по голові місцеву журналістку, керівника IPC-Севастополь Тетяну Ріхтун та відібрав відеокамеру.

13 березня у Севастополі так звана “самооборона” увірвалася до редакції IPC-Севастополь із заявами, що вони “охоронятимуть” будівлю.

Liked the article?
Help us be even more cool!