ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сестрі Сенцова дозволили зустрітися з ним у колонії

05.07.2018, 14:33

5 липня двоюрідна сестра українського політв’язня, режисера Олега Сенцова зустрілася з ним у колонії “Білий ведмідь” в Лабитнангі. Це була перша зустріч за чотири роки. Про це повідомляє Громадське з посиланням на сестру режисера Наталію Каплан.

Як розповіла виданню Каплан, вони проговорили дві години.

“Я була на побаченні з Олегом Сенцовим, проговорили ми з ним дві години. Це було короткострокове побачення, Олег зараз важить 75 кг при зрості 190 см, за час голодування він втратив 15 кг”, – розповіла Каплан.

Вона розповіла Олегу про акції на його підтримку та про те, що до голодування приєднався кримськотатарський активіст Емір Усейн Куку .

“Він дуже вдячний, що так багато дій довкола його імені, що люди не опускають руки і продовжують боротися. Але водночас він дуже розчарований, що дуже мало уваги іншим політв’язням, і вважає, що якщо звільнять його одного, це буде повний провал”, – сказала вона.

За її словами, Сенцов просить усіх, хто приїжджає до нього в Лабитнангі, щоб їздили не до нього, а до інших політв’язнів, за яких він бореться.

“Зокрема, він просить Людмилу Денісову (українську омбудсмена – ред.), незалежних лікарів, які намагалися до нього приїхати, консулів, владику Климента, щоб вони приїжджали до інших політв’язнів, щоб про них ніхто не забував”, – розповіла Наталія Каплан.

Також вона розповіла, що здоров’я Сенцова на сьогодні задовільне, його стан змінюється, аналізи не дуже хороші, але “нічого критичного немає”.

“Вчора йому було дуже погано, сьогодні – нормально. На побачення він прийшов сам. Стан погіршується до вечора. Каже, що йому зараз набагато легше. Найважчий період – перші три тижні голодування. Зараз йому ставлять крапельниці. Без них він би вже не вижив. Припиняти голодування він не збирається. Сказав, що піде до кінця і вірить у перемогу. Налаштований оптимістично, вірить, що не просто так. І вірить у перемогу”, – розповіла сестра.

З розваг у нього телевізор, він пише, редагує свої старі записи. Просить не надсилати йому книги, яких у нього дуже багато.

Востаннє Наталія Каплан бачила Олега під час оголошення йому вироку в Ростові-на-Дону у 2014 році.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Росія так і не пустила українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка перебувала в РФ, до українських в’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!