ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сестра викраденої запорізької журналістки Ірини Дубченко просить допомогти її звільнити

29.03.2022, 20:40

Cестра викраденої російськими окупантами журналістки Ірини Дубченко звернулася до Президента України, міжнародної спільноти й усіх українців по допомогу у визволенні журналістки.

Відповідна заява Олександри Дубченко була опублікована в ютубі 29 березня.

За словами Олександри, журналістка зателефонувала їй 26 березня з окупованого селища Розівка (Запорізька область) і повідомила, що хтось із місцевих розповів про її волонтерську і журналістську діяльність окупантам. Після цього зв'язок із сестрою перервався, і більше на зв'язок вона не виходила.

“Мої батьки неодноразово намагалися поїхати до Розівки, щоб її забрати звідти. 28 березня вони поїхали до Розівки й проїхали [до неї]. Вони питали сусідів, усіх мешканців, але ті не знали, куди вона поділася. Батьки вирішили їхати до військової комендатури, яка розташована в центрі селища. І там так званий комендант повідомив про те, що мою сестру забрали до Донецька в суд за те, що вона має свою позицію та журналіст", – розповіла сестра журналістки Олександра.

“Я дуже хочу звернутися до міжнародної спільноти, до президента України, до всіх українців: будь ласка, всі небайдужі, допоможіть мені повернути мою сестру, журналіста, маму. Її чекаю я, її донечка, все Запоріжжя", – сказала Олександра у зверненні.

Нагадаємо, інформація про затримання російськими окупантами запорізької журналістки Ірини Дубченко стала відомою 28 березня. За попередніми даними, журналістку затримали російські окупанти та вивезли в Донецьк. Її схопили в Розівці, де вона доглядала за старенькою бабусею. Також Ірина виховує трирічну доньку.

Liked the article?
Help us be even more cool!