ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сесія Мелітопольської міськради пройшла в закритому режимі

01.02.2021, 11:39
Фото – news.mspravka.info
Фото – news.mspravka.info

Третя чергова сесія Мелітопольської міської ради Запорізької області 29 січня пройшла без участі журналістів через необхідність дотримання карантинного режиму. Про це повідомляє представниця ІМІ в Запорізькій області.

Так, за тиждень до проведення сесії на сайті Мелітопольської міськради повідомлялося про проведення 29 січня сесії, яка транслюватиметься онлайн. Представників ЗМІ у зв’язку з необхідністю дотримання карантинного режиму просили утриматися від відвідування будівлі виконкому та скористатись онлайн-трансляцією.

Також інформацію про те, що сесія відбудеться в закритому режимі, опублікували на сайті РІА-М. А сайт “Наш город плюс” повідомив, що журналістів не пускали на сесію. В матеріалі, зокрема, йдеться, що на сесію не пустили містян, які хотіли поставити запитання владі щодо будівництва льодової арени, а також що “поліція перешкоджала представникам ЗМІ в законному праві потрапити на засідання місцевої ради”.

Як розповіла представниці ІМІ журналістка Катерина Даниліна-Левочко, позаштатна кореспондентка газети “Індустріальне Запоріжжя” і сайту “Мелітополь.city”, це вже друга сесія нового скликання, яка проходить без участі журналістів. 

“Журналістів пустили тільки на першу сесію нового скликання Мелітопольської міської ради, але не виділили їм місць. Після цього на сайті мерії почала з'являтися типова інформація, що через карантинні обмеження не рекомендується присутність журналістів”, – розповіла журналістка. 

За її словами, на останню сесію не пустили й містян, які хотіли потрапити туди через розв'язання питання щодо будівлі льодової арени. Заборону посадовці аргументували піклуванням про здоров'я депутатів, які і є представниками громади, а отже діють в її інтересах.

Нагадаємо, правове роз'яснення щодо недопуску журналістів через карантин на сесії міськради можна прочитати тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!