ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сервіс Google AdSense позбавить російських блогерів монетизації

Сервіс контекстної реклами Google AdSense вирішив повністю згорнути діяльність у рунеті та відключити облікові записи користувачів з Росії. Це випливає з email-розсилання, надісланого компанією Google російським видавцям, повідомляє російське видання “Роскомсвобода”.

У листі команди Google Payments повідомляється:

“Ми деактивуємо всі облікові записи AdSense, країною розташування яких зазначена Росія. Це означає, що отримувати прибуток від монетизації через такі акаунти буде неможливо. Заробіток за липень буде виплачено між 21 та 26 серпня, якщо в акаунті не призупинено отримання платежів та досягнуто порогів оплати”.

Як зазначає видання, у такий спосіб власники вебсайтів і відеоблогери з Росії, що працюють на майданчику YouTube, повністю втратять доступ до Google AdSense і послуг, які надає рекламна мережа.

У “Роскомсвободі” нагадали, що Google уже з березня 2022 року почав відключати показ оголошень на території Росії та заборонив створення нових облікових записів у рекламній мережі компанії. 

“Отже, поточні заходи є цілком очікуваним продовженням розпочатої політики обмежень. Для багатьох російських блогерів та власників сайтів це рішення стане серйозним ударом по їхніх доходах, оскільки Google AdSense був однією з найпопулярніших платформ для монетизації контенту”, – зазначили в редакції.

“Роскомсвобода” наводить коментар технічного YouTube-блогера Wyslacom (Валентин Пєтухов) з приводу цієї ситуації:

“Нехай прибуток від монетизації і впав удесятеро, зовсім він не зник. І я накопичував на своєму акаунті гроші, а тепер незрозуміло, що з цим усім робити. Формулювання в листі якісь дивні”.

Відхід цієї платформи з Росії означає, що користувачам доведеться шукати нові джерела доходу або навіть переглядати свою стратегію ведення бізнесу в інтернеті.

Нещодавно російські медіа заявили, що влада РФ повідомила всіх найбільших операторів зв'язку в країні про вповільнення швидкості відтворення відео на YouTube до 128 кілобітів на секунду.

Компанія YouTube зіткнулася з жорсткою критикою з боку Росії у звʼязку з видаленням каналів, що транслювали російські державні медіа. Росія також неодноразово штрафувала Google за невидалення контенту, який у Росії вважається незаконним або небажаним.

YouTube після повномасштабного вторгнення РФ в Україну заблокував канали багатьох російських пропагандистів.

Liked the article?
Help us be even more cool!