ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сергій Гузь просить міжнародні ГО змусити владу захистити журналістів Дніпропетровщини

06.04.2017, 12:14

Головний редактор газети “Город 5692”, член НСЖУ Сергій Гузь просить міжнародні та українські медіа-організації втрутитися у ситуацію “у зв’язку з катастрофічним погіршенням свободи слова на Дніпропетровщині, реальній загрозі діяльності та безпеці журналістів ЗМІ, які пишуть про корупцію і зловживання владою місцевих політичних еліт”.

Про це йдеться у його листі на адресу Міжнародної федерації журналістів (МФЖ), Європейської федерації журналістів (ЄФЖ), міжнародних журналістських організацій, Національної спілки журналістів України (НСЖУ), повідомляється на сайті НСЖУ.

“Тільки за останні два місяці на території області сталося щонайменше шість випадків нападів на журналістів та нищення їх майна (автомобілів), жоден з яких так і не був розслідуваний. І з кожним випадком ці напади стають усе більш цинічними та небезпечними”, - йдеться у зверненні.

Як наголошує журналіст, схоже, що замовники цих нападів поставили собі за мету “закрити рота журналістам непідконтрольних ЗМІ, та готові не обирати засоби залякування та тиску на пресу”. В умовах бездіяльності правоохоронних органів залишається лише чекати, коли почнуться напади та насилля над самими журналістами, зазначив Гузь.

Він сподівається, що надання розголосу порушенням прав журналістів надасть їм захист та можливість безпечно працювати журналістам на Дніпропетровщині.

“Тому звертаюсь до вас з закликом зробити усе можливе, аби змусити владу та правоохоронні органи України нарешті вжити рішучих заходів по захисту журналістів, провести чесне та швидке розслідування усіх випадків підпалів та пошкодження автомобілів, нападів та залякування журналістів”, - зазначив Сергій Гузь.

У своєму зверненні Гузь розповів про кожен випадок нападу на журналістів та нищення їх майна (автомобілів).

Зокрема, 12 лютого невідомі підпалили його автомобіль. “До цього представники влади вимагали припинити друк критичних матеріалів про зловживання окремих компаній на тендерних закупівлях”, - зауважив Гузь.

21 лютого невідомі порубали сокирою автомобіль журналіста видання “Город Никополь” Віктора Артеменка, а 11 березня спалили автомобіль позаштатного кореспондента цього ж видання Руслана Соловйова.

25 лютого невідомі особи спалили вщент автомобіль видавця та редактора газети “Антимафія” Станіслава Милославського. “Разом з автівкою згорів і наклад свіжого номера цієї газети, в якому були критичні статті про місцеву владу”, - пише Гузь у зверненні.

В ніч на 31 березня невідомі здійснили спробу підпалити місцеву друкарню, де якраз друкувався черговий наклад газети “Антимафія”. За словами видавця Станіслава Милославського, в цьому номері він розповідав про справжні причини підпалу його автівки і хто за цим може стояти.

Крім того, Гузь зазначає, що на початку березня на його адресу надійшла погроза фізичної розправи. “В усіх випадках були написані заяви до правоохоронних органів, зокрема до Національної поліції. Однак розслідування не дали жодних результатів, що ще більше розв’язало руки нападникам”, - написав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!