ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сергій Бубка готує судовий позов через розслідування Bihus.Info щодо його родинного бізнесу

Фото – bihus.info
Фото – bihus.info

Експрезидент Національного олімпійського комітету України (НОК) Сергій Бубка готує судовий позов щодо липневого розслідування Bihus.Info про його ймовірний родинний бізнес на окупованих українських територіях.

Про це заявив президент Національного олімпійського комітету, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, повідомляє Суспільне

“Я спілкувався з Бубкою. Він відповів, що готує позов до суду, – буде захищати свою честь. Те, що можу відповісти”, – сказав він.

Також Гутцайт повідомив, що Національний олімпійський комітет України розгляне питання про статус Сергія Бубки після журналістського розслідування.

Бубка залишається членом виконавчого комітету НОК після свого відходу з посади президента. Його статус в організації надалі розглядатиме етична комісія комітету.

“Є два аспекти в цьому питанні. Є питання про якийсь злочин скоєний – це до правоохоронних органів. Будемо очікувати, як вони будуть розглядати це питання. Стосовно НОК – це питання етики, я вже дав завдання етичній комісії розглянути це питання. Можливо, зв'язатися з етичною комісією МОК, щоб з'ясувати, як і що”, – сказав Гутцайт.

Як нагадує Суспільне, Сергій Бубка залишався президентом НОК до 2022 року, після чого на посаду було обрано Гутцайта. Від початку повномасштабного російського вторгнення олімпійський чемпіон – 1998 покинув Україну “як біженець”.

Тоді ж Бубка пояснював, що його родина залишилася в окупованому Донецьку. “Він не може поїхати”, – розповідав функціонер про старшого брата Василя, в минулому теж стрибуна з жердиною, призера чемпіонатів світу та Європи.

У липні журналісти проєкту Bihus.info оприлюднили контракти компанії родинного бізнесу Бубок – фірми “Монблан”, що займається торгівлею пальним, – на продаж палива структурам РФ і так званої “ДНР”.

Сергій Бубка вперше очолив Національний олімпійський комітет України у 2005 році, замінивши на посаді Віктора Януковича. З 1999 року Бубка є членом Міжнародного олімпійського комітету. Обіймає посаду старшого віцепрезидента World Athletics, керівної світової організації з легкої атлетики.

Liked the article?
Help us be even more cool!