ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сербському найманцю, якого РФ видає за журналіста, повідомлено підозру про участь у незаконних формуваннях

29.07.2019, 13:00
Фото - ark.gp.gov.ua

Прокуратура АР Крим повідомила підозру громадянину Республіки Сербія, який був учасником незаконного збройного формування “Самооборона Севастополя”, у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст. 260 КК України (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Про це повідомляється на сайті прокуратури Криму.

Підозру повідомлено у рамках кримінального провадження за фактом створення та діяльності на тимчасово окупованій території автономії незаконних збройних формувань.

“Під час досудового розслідування встановлено, що протягом лютого-березня 2014 року, громадянин Республіки Сербія, будучи розвідником незаконного збройного формування розвідувальної групи “Северный ветер”, яка входила до складу “Самооборони Севастополя”, допоміг окупаційній владі встановити контроль за стратегічними об’єктами АР Крим, лініями електропередачі та пунктів газопроводу поблизу м. Севастополь, здійснював так зване патрулювання м. Севастополь”, - повідомляє прокуратура. 

Як повідомляв ІМІ, у липні 2019 року заступник Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський на засідання форуму ОСБЄ зі співробітництва в галузі безпеки повідомив, що сербський снайпер Деян Берич, який воював у складі незаконних збройних формувань “ДНР” на Донбасі, акредитований при Міністерстві закордонних справ Росії як “іноземний кореспондент”.

Уродженець Сербії Деян Берич (позивний “Декі”) з 2014 року перебував у складі російських окупаційних військ під час анексії Криму, а пізніше воював снайпером на Донбасі за так звану “ДНР”.

З грудня 2018 року Берич позиціонує себе як нібито журналіст одного маловідомого російського інтернет-видання, перебуваючи при цьому на офіційних брифінгах МЗС РФ та діючи в інтересах російської пропаганди.

У грудні 2017 року Радіо Свобода заявило, що сербський бойовик Деян Берич, який воював на Донбасі на стороні “ДНР”, почав відкрито погрожувати журналістам Донбас.Реалії після матеріалу журналістів “Сербські найманці на Донбасі: як Росія вербує сербів у ряди бойовиків”. Зокрема, йшлася розповідь про громадянина Сербії Деяна Берича, який воював у складі угруповання “ДНР” та про якого часто робить сюжети російське телебачення.

Liked the article?
Help us be even more cool!