ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сербія поскаржилася на цензуру Twitter через блокування акаунтів низки посольств

24.08.2022, 15:00
Фото – Sarah Tew / CNET
Фото – Sarah Tew / CNET

Міністерство закордонних справ Сербії заявило, що акаунти низки дипломатичних і консульських представництв у Twitter були заблоковані без пояснення причин. Відомство назвало це актом цензури й звернулося до компанії з проханням розблокувати акаунти.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на заяву сербського МЗС від 22 серпня.

МЗС уточнило, що 18 серпня були заблоковані акаунти посольств Сербії у Вірменії, Ірані, Індонезії, Нігерії, Зімбабве, Гані та Кувейті, а також генерального консульства в Чикаго.

“Хочемо підкреслити, що неприпустимо, щоб дипломатичні представництва демократичної держави, проти якої не ввели жодних санкцій, зазнавали подібної цензури, особливо якщо брати до уваги, що деякі з вищезазначених облікових записів були нещодавно створені та не були активними, а решта не містили жодного вмісту, який можна було б схарактеризувати як невідповідний”, – наголосило МЗС Сербії.

У відомстві додали, що Сербія є країною, стратегічним зобов’язанням якої є членство в Європейському Союзі, “і ми гармонізуємо наші політичні та демократичні стандарти, включно зі свободою ЗМІ, з найвищими європейськими стандартами”.

“З цієї причини абсурдно, що низка наших дипломатичних і консульських представництв у соціальній мережі, яка вихваляється сприянням демократії та плюралізму думок, зазнала цензури”, – додало МЗС.

Як нагадує видання, раніше Twitter заблокував облікові записи 12 членів Сербської прогресивної партії чинного президента Александара Вучича.

З правил соцмережі відомо, що блокувати назавжди або тимчасово зупиняти можуть акаунти, які розсилають спам, мають вигляд фейкових або становлять безпекові ризики, а також якщо є підозри, що акаунт зламано.

Liked the article?
Help us be even more cool!