ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцова щодня відвідує лікар - сестра

23.05.2018, 11:17

Щодня українського політв’язня Олега Сенцова у колонії відвідує лікар. Про це в ефірі Громадського радіо повідомила сестра режисера Наталя Каплан.

“Сьогодні (22 травня - ред.) у Олега був лікар. Він ходить до нього кожен день. Оцінює його стан як стабільний. У Олега була холодна камера і йому збільшили опалення. У нього вже були представники прокуратури та Федеральної служби виконання покарання. Вони відмовляли його від голодування, але він, як і раніше, стоїть на своєму”, - сказала Каплан.

За її словами, не довіряти словам лікаря про стан Олега не має підстав, адже для колонії це надзвичайна ситуація, і вони будуть намагатися підтримувати його стан. “Наступного тижня до нього ще раз поїде адвокат і ще раз з усіма переговорить. Нікого іншого поки не допускають”, - сказала Каплан.

Також вона зазначила, що інформацію про стан Олега зараз можна отримувати тільки від адвоката.

Як повідомляв ІМІ, засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!