ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцова перевели з медчастини до загону колонії - правозахисник

14.12.2018, 15:28
Фото - ФСВП Росії

Незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова перевели  з медичної частини до загону колонії. Про це Сенцов повідомив у листі від 11 грудня, повідомив Громадському правозахисник Микола Щур.

За словами Щура, тепер Сенцов утримуватиметься в тому ж місці, де був до свого голодування.

“Переведений у загін – це значить його перевели у барак. У приміщення, де в одному місці “людей сто” (не знаю, якої чисельності загони в ВК-8 (виправний колонії). Очікувати від цього нічого не потрібно. Треба сподіватися, що Олег вже має достатньо сили, аби витримати умови постійного контакту з десятками людей (інфекції і т.д.)”, – сказав правозахисник та додав, що про здоров'я Сенцов у листі нічого не написав.

Крім того, Сенцов отримав у колонії посилку, яку місяць тому для нього з Челябінської області відправили російські правозахисники.

“Сьогодні (півгодини тому) надійшов лист від Олега від 11 грудня. У ньому Олег повідомив, що йому вручили посилку. Усю!” – сказав правозахисник.

Сенцов отримав усю посилку, окрім дисків та фільмів, які забрали на перевірку цензурою.

На думку Щура, Олег отримав посилку виключно через те, що правозахисники писали скарги до відповідних органів РФ через затримку відправлення.

Як повідомляв ІМІ, 12 грудня сестра ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан отримала премію Європарламенту імені Андрія Сахарова “За свободу думки”, якої було удостоєно її брата.

25 жовтня український режисер Олег Сенцов, ув’язнений у Росії, став лауреатом премії Сахарова “За свободу думки” 2018 року.

Премія передбачає грошову винагороду в 50 тис. євро, її вручають за видатний внесок у захист прав людини і основних свобод.

Федеральна служба виконання покарань Росії (ФСВП) повідомила, що Сенцов може використовувати премію Європейського парламенту “За свободу думки” імені Сахарова на купівлю продуктів і предметів побуту з тюремного магазину.

Liked the article?
Help us be even more cool!