ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцова нагородили премією Платформи європейської пам’яті та сумління

15.11.2018, 16:00
Фото – slovenia.mfa.gov.ua

Засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова відзначили нагородою Платформи європейської пам’яті та сумління. Про це повідомляє “День” з посиланням на прес-службу Посольства України в Словенії.

Від імені Сенцова нагороду 14 листопада отримав посол України в Словенії Михайло Бродович під час міжнародної конференції “Темна сторона місяця”, яка проходить у місті Любляна (Словенія).

“В парламенті Словенії відбулася надзвичайно приємна та непересічна подія – у рамках міжнародної конференції “Темна сторона місяця” мав честь отримати нагороду Платформи європейської пам'яті та сумління, якою відзначено українського режисера та політичного в'язня Кремля Олега Сенцова”, – написав Михайло Бродович на своїй сторінці у Facebook.

Посол відзначив демонстрацію солідарності з боку міжнародної спільноти з українськими політичними бранцями.

“Важливо змусити державу-агресора поважати права та свободи людини. Демократичне та правове суспільство не має і не може стояти осторонь цієї проблеми сучасності”, – додав дипломат.

За інформацією PEN Ukraine, нагороду найближчим часом буде передано родичам Олега Сенцова в Україні.

Фото slovenia.mfa.gov.ua

Платформа європейської пам'яті та сумління – міжнародний проект, покликаний досліджувати діяльність і злочини тоталітарних режимів у Європі у XX столітті та не допустити відновлення тоталітаризму. Від України членами Платформи є Український інститут національної пам'яті, Центр досліджень визвольного руху, Національний музей "Меморіал жертв Голодомору", Фонд збереження історії Майдану та Меджліс кримськотатарського народу.

Liked the article?
Help us be even more cool!