ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов уже не вірить у своє звільнення – сестра

24.09.2018, 16:10

Незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов не вірить у своє звільнення і перебуває в поганому стані. Про це повідомила його двоюрідна сестра Наталія Каплан в інтерв'ю "Медузі", повідомляє Укрінформ.

“Олег також втратив надію. Він мені так і написав: “Я не вірю, що ми всі разом заживемо в Києві”, – це він мав на увазі себе з дітьми. Він написав заповіт, написав, що у нього гіпоксія і від цього страждає серце й мозок. Він дуже погано почувається і не знає, скільки ще протримається”, – розповіла Каплан.

За словами сестри Сенцова, вона сама вже ні на що не сподівається й лише робить, що може. “Зараз я відчуваю себе в страшному глухому куті. Раніше у мене завжди був план: влаштувати акцію, подати апеляцію, надрукувати його розповіді, зустрітися з політиками, виступити десь. А тепер я взагалі не розумію, що робити далі”, – розповіла Каплан.

Вона зазначила, що регулярно спілкується із закордонними політиками і проводить переговори з першим віце-спікером Іриною Геращенко.

“Сама я теж уже не уявляю, кого ще на цій планеті можна підключити до цієї теми. Що вже ми тільки не перепробували, що тільки не робили. Поки все це абсолютно безрезультатно”, – каже Каплан.

Вона підкреслила, що звільненням Сенцова займається не тільки українська сторона, але й президент Франції Еммануель Макрон, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, німецький канцлер Ангела Меркель, представники Канади.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.
Liked the article?
Help us be even more cool!