ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов став лауреатом польської премії імені Станіслава Вінценза

06.11.2020, 16:05
Фото – Станіслав Юрченко / Радіо Свобода
Фото – Станіслав Юрченко / Радіо Свобода

Український режисер Олег Сенцов став лауреатом премії міста Кракова імені Станіслава Вінценза. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на польське видання Onet.

Нагороду мають вручити 18 листопада під час саміту Open Eyes Economy в Кракові.

"Цьогорічний переможець Олег Сенцов поєднує мистецьку діяльність з участю в боротьбі за свободу та базові права людини, особливо за права переслідуваних і репресованих осіб", – сказав голова Краківської міської ради й керівник премії Вінценза Домінік Яськовєц.

Премією Вінценза вручають за видатні досягнення в популяризації культури Центральної та Східної Європи. Лауреат отримає приз та 40 тисяч злотих (близько 300 тисяч гривень). З моменту заснування премії у 2005 році її отримували Сергій Жадан, Світлана Алексеієвич та Агнєшка Голланд.

Станіслав Вінценз – польський письменник, філософ та перекладач. Його головною роботою вважають тетралогію "На високій полонині".

Олег Сенцов разом зі ще 34 українцями повернувся з російського ув’язнення 7 вересня 2019 року в результаті обміну утримуваними особами з Росією. Москва звинувачувала його в тероризмі в Криму після анексії навесні 2014 року. Його засудили до 20 років колонії.

Liked the article?
Help us be even more cool!