ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов спалив свою тюремну робу

13.09.2019, 10:14
Фото – скриншот з відео Радіо Свобода
Фото – скриншот з відео Радіо Свобода

Звільнений з російського полону український режисер Олег Сенцов спалив форму ув'язненого, яку носив у неволі. Відповідне відео він опублікував у своєму Facebook, повідомляє Громадське.

Також Сенцов назвав робу найбільш ненависною для нього річчю на Землі.

“Ця роба ув'язненого – найбільш ненависна річ на Землі, яку я не люблю. Ну що, ФСВП (Федеральна служба виконання покарань. – Ред.) Росії, гори в пеклі”, – заявив режисер.

На відео також чутно, як люди, які зібралися на це дійство, вигукують гасло “Слава Україні!”, а також вітають Сенцова з остаточним звільненням.

Сам Сенцов заявив, що одразу ж відчув полегшення.

Як повідомляв ІМІ, 10 вересня Олег Сенцов на пресконференції повідомив, що планує залишитись у Києві.

7 вересня Україна обмінялася з Росією в’язнями у форматі "35 на 35". До України повернулися 24 військовополонених моряки та політв’язні, зокрема режисер Олег Сенцов, активіст Олександр Кольченко і журналіст Роман Сущенко.

Олега Сенцова було затримано в Сімферополі в травні 2014 року. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, звинувативши в тероризмі.

Олег Сенцов перебував у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в’язнів Кремля. Він відмовлявся від вживання їжі 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня 2018 року через загрозу примусового годування.

Liked the article?
Help us be even more cool!