ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов припинив голодування - Федеральна служба покарань Росії

05.10.2018, 10:50
Фото - ФСВП Росії

У Федеральній службі виконання покарань Росії заявили, що український політв'язень Олег Сенцов припинив голодування. Про це повідомив 5 жовтня заступник директора ФСВП Росії Валерій Максименко, повідомляє російський “Інтерфакс”.

“Так, він припинив голодування. Кращі дієтологи Москви розробили для нього спеціальну дієту для виведення його з голодування”, – сказав Максименко, відповідаючи на запитання.

Раніше про припинення Сенцовим голодування повідомили деякі ЗМІ. “Я дякую всім, хто брав участь, і нашим (ФСВП - ред.) лікарям, і лікарям лабитнангської лікарні, і адвокатам, які підказали йому, що треба жити, що життя триває. Остаточно його вмовили наші лікарі, наші фахівці. І він вибрав життя”, – сказав Максименко.

Двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан сказала BBC News Україна, що не може підтвердити інформацію про те, що він припинив голодування.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка також опікується питанням звільнення українських полонених, також повідомила BBC News Україна, що не має підтвердження цієї інформації.

Bидання намагається зв'язатися з адвокатом Олега Сенцова Дмитром Дінзе.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!