ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов просить писати йому про конкретні події – правозахисниця

21.09.2018, 12:16

Російська правозахисниця Тетяна Щур повідомила, що український політв'язень у Росії Олег Сенцов просить у листах до нього більше розповідати про конкретні події, зокрема і про українських в'язнів у російських в'язницях. Про це Щур повідомила 21 вересня на своїй сторінці у Facebook, інформує Інтерфакс-Україна.

“17 вересня Олег Сенцов написав листа. Сьогодні ми його отримали. Лист із двох частин. Одна – для колег із конкретними вказівками щодо постановки фільму за своєю п'єсою “Номери”, – написала Щур.

У другій частині свого листа Сенцов, за словами правозахисниці, говорить про те, що йому дуже не вистачає конкретної інформації.

“Не “ахів та охів, сліз і соплів”, які він отримує в 90 відсотках листів, а саме інформації про конкретні події, які відбуваються у світі навколо українських в'язнів у російських в'язницях, навколо мети його голодування. Він перебуває в інформаційному вакуумі. Телевізор і той зламався... Закінчилася передплата на “Нову газету”, – зазначила Щур.

Вона процитувала уривок з листа українського політв'язня: “Так, я отримую досить листів. Переважно 10–15 на тиждень. Але здебільшого це схоже на стогін від якогось одноманітного флешмобу, зокрема й закордонного. З іншого боку, мені важливіше, щоб щось відбувалося, ніж самому знати про це. Дія важливіша, ніж інформація про неї. <...> Не ображайся на мене, якщо я буваю прискіпливий і різкий. Із собою я ще жорстокіший, повірте. Просто без такого конкретного підходу та конкретної мети не буде конкретних результатів, а я звик робити все добре – від малих питань до великих, і звик перемагати!”.

Також Щур звернула увагу на те, що про здоров'я Сенцов не пише взагалі.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!