ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов написав сестрі, що кінець близький

08.08.2018, 16:05

Український режисер Олег Сенцов, який 87-й день голодує в російській в'язниці, майже не встає. Про це 8 серпня написала у Фейсбук його двоюрідна сестра Наталя Каплан, повідомляє “Українська правда”.

Вона написала, що Сенцов передав їй через адвоката листа.

“Все не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав лист, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і він це не про звільнення”, – написала вона.

“(Олег) Запитує, чи цікавиться хтось ще його голодуванням, йому не передають листів, жодних! Каже, що він зараз в інформаційному вакуумі і взагалі не знає, що відбувається”, – додала Наталя Каплан.

Каплан нагадала, що Європейський суд із прав людини наполягає на переведенні до цивільної лікарні, причому ближче до місця прописки.

“Олег відмовився. Каже, що він просто не переживе етап, а в цивільній лікарні в Лабитнангі, куди він уже потрапляв у реанімацію, над ним знущаються ще більше, ніж в тюремній”, – заявила вона.

“Це Росія, дєтка... І я взагалі не уявляю, що ще можна зробити і як його витягти... Все дуже погано”, – додала Наталя.

Як повідомляв ІМІ, 7 серпня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що стан засудженого в Росії українського режисера погіршується, але він відмовляється від госпіталізації.

2 липня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отримала від російського омбудсмена Тетяни Москалькової лист, у якому та розповідає про свій візит 28 червня до Олега Сенцова та його стан здоров’я.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Росія так і не пустила українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка перебувала в РФ, до українських політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!