ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенат США визнав відповідальним за вбивство Хашкаджі саудівського принца

14.12.2018, 10:25
Фото - hurriyetdailynews.com

Сенат США затвердив резолюцію, яка покладає відповідальність за вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі, який останнім часом проживав у США, на спадкоємного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана. Голосування у верхній палаті Конгресу США відбулося 13 грудня, повідомляє Укрінформ.

Резолюція, ініційована головою комітету із зовнішніх справ республіканцем Бобом Коркером, була представлена в Сенаті вчора зранку й ухвалена шляхом поіменного голосування вже в другій половині дня. Тепер цей документ розглядатиметься в Палаті представників.

“Дякую Сенату за те, що говорив сьогодні єдиним голосом і ухвалив переважною більшістю спільну резолюцію, розроблену мною, щоб притягнути спадкоємного принца Мохаммеда бін Салмана до відповідальності за вбивство Джамаля Хашкаджі”, - наголосив із цього приводу на власній твітер-сторінці Боб Коркер.

Як нагадує агентство, попри оцінки, озвучені ЦРУ, президент США Дональд Трамп заступився за саудівського принца у справі про вбивство Хашкаджі. Він підтримав заперечення в причетності з боку принца, а також зауважив, що не хоче псувати відносини із Саудівською Аравією, яка є партнером США в регіоні.

Як повідомляв ІМІ, оглядач американської газети The Washington Post Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для шлюбу з громадянкою Туреччини. Згодом Саудівська Аравія визнала факт його вбивства, але заперечує зв’язок цього злочину з бін Салманом.

У Саудівській Аравії затримали 21 підозрюваного у вбивстві журналіста. Прокуратура країни вимагає смертної кари для п’ятьох з них. Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розпорядження вбити журналіста надійшло “з найвищих рівнів уряду” Саудівської Аравії.

Liked the article?
Help us be even more cool!