ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенат США у резолюції засудив напади на інституцію вільної преси

17.08.2018, 10:15

Сенат США видав постанову, якою “засвідчив, що преса не є ворогом народу”, підтвердив “життєво важливу й незамінну роль, яку виконує вільна преса”, і засудив “напади на інституцію вільної преси”, повідомляє “Голос Америки”.

Голосування стало відповіддю на акцію ЗМІ США, у межах якої близько 350 медіа приєдналися до акції на захист вільної преси і виступили проти частої критики з боку президента Трампа. Кожне з цих видань вийшло з редакційною статтею на загальну тему підтримки свободи преси.

Президент США Дональд Трамп підтвердив свою відданість свободі преси.

“Я нічого не хотів би більше для нашої країни, аніж справжньої свободи преси. Факт полягає в тому, що преса може вільно писати і говорити все, що забажає, однак багато з того, що вона говорить є НЕСПРАВЖНІМИ НОВИНАМИ, просуванням політичних програм або просто намаганнями зашкодити людям. ПЕРЕМОГА ЗА ЧЕСНІСТЮ!” – написав Трамп у Twitter.

Акція об'єднала як відомі видання, такі як The New York Times, так і невеличкі місцеві газети. Видання The Boston Globe, яке виступило ініціатором акції, порівняло політику Трампа й дії президента Туреччини Ердогана та президента Росії Путіна.

“Трамп не може заборонити пресі тут робити свою роботу, звичайно, але модель того, як він підбурює своїх прибічників нагадує дії авторитарних правителів 21-го сторіччя, таких як Путін або Ердоган. Для того щоб перекрити потік інформації, не потрібна офіційна цензура. Апологети Трампа наполягають, що він критикує лише упереджені репортажі, а не всю четверту владу. Однак власні слова президента знову і знову свідчать, наскільки цинічним і нечесним є цей аргумент”, – пише видання.

Не всі видання приєдналися до акції. Так, популярне видання The Los Angeles Times вирішило утриматися від участі.

Видання пояснило, що ухвалило таке рішення “не тому, що ми не вважаємо, що президент Трамп не нападає на пресу цинічно, демагогічно і несправедливо. Він так робив, і ми про це неодноразово писали”.

“Редакція вирішила не писати на цю тему саме в цей четвер через те, що ми цінуємо свою незалежність”, – наголосили журналісти видання.

В газеті підкреслили, що вони діють самостійно і незалежно. “Редакція The Los Angeles Times не говорить за The New York Times, або The Boston Globe, або The Chicago Tribune. Ми поділяємо деякі погляди цих газет, але не погоджуємося з інших питань. Ми не хочемо створити враження, що ми отримуємо ідеї від інших чи діємо в складі групи”, – йдеться в заяві.

Liked the article?
Help us be even more cool!