ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Седлецька повідомила, що Луценко запросив її на закриту зустріч

05.09.2018, 11:37

Головний редактор програми антикорупційних розслідувань “Схеми” Наталія Седлецька повідомила, що генеральний прокурор України Юрій Луценко запрошує її сьогодні на зустріч, щоб пояснити отримання прокуратурою доступу до інформації з її телефону. Про це вона написала 5 вересня на своїй сторінці у Фейсбук.

“Вчора близько опівночі мені зателефонувала прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган. Повідомила, що Генпрокурор запрошує мене сьогодні на закриту зустріч. Без камери. На 15-30. Мета – нібито щоб пояснити, навіщо ГПУ вдалось до такого кроку – зняти інформацію з мого телефону за півтора роки”, – написала журналістка.

Вона додала, що за твердженням ГПУ, слідство цікавить лише пересування та місцезнаходження телефону.

“Не вибачитись. Не визнати, що це надмірність, яку скасують. Що це самоуправство слідчого, якого покарають. А пояснити, що інакше як вивчити мої маршрути за 17 місяців, вони зібрати докази про один день не могли”, – написала Седлецька.

Водночас Седлецька заявила, що Радіо Свобода запрошує Юрія Луценка в цей же час, о 15:30, “замість кулуарної зустрічі за зачиненими дверима дати відкритий коментар у прямому ефірі нашого ЗМІ”.

“У справі, яка викликала такий резонанс, Генпрокурор має знайти в собі сміливість публічно пояснити такий крок свого підлеглого і бути готовим відкрито відповісти на всі запитання”, – написала вона.

Як повідомляв ІМІ, 27 серпня Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі доступ до дзвінків та смс-повідомлень журналістки та головного редактора програми розслідувань “Схеми” Наталії Седлецької у справі про можливе розголошення державної таємниці і даних досудового розслідування директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником.

4 вересня Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода заявило, що вважає рішення Печерського райсуду Києва надмірним, яке грубо порушує міжнародні стандарти і не відповідає зобов’язанням України із захисту вільної преси.

4 вересня журналісти та низка громадських організацій оприлюднили заяву з вимогою, аби генеральний прокурор публічно гарантував, що ухвала суду стосовно Наталії Седлецької не буде реалізовуватися.

Liked the article?
Help us be even more cool!