ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ще один український сайт отримав попередження про блокування в Росії

31.01.2017, 13:11

14 січня івано-франківське інтернет-видання Pravda.if.ua отримало від Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) Росії повідомлення про обмеження доступу до сайту на території РФ. Про це повідомляється на сайті видання.

Як повідомляє видання, російське відомство вимагає від редакції сайту видалити публікацію “Прикарпатський правий сектор вирішив мотивувати призовників (фото)”, яка була розміщена на сайті ще 30 січня 2015 року. “У вказаній публікації висвітлено прохання прикарпатського “Правого сектору” до земляків вступати до лав добровольців, щоб спільними силами гнати кремлівських окупантів з України”, - зазначає видання.

Роскомнагляд вважає, що в даній публікації розміщена інформація, яка закликає до масових безпорядків, здійсненню екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, які проводяться із порушенням встановленого порядку. Мотивує російський регулятор тим, що “Правий сектор”, УНА-УНСО, Тризуб ім. Степана Бандери та інші українські організації визнані в Росії екстремістськими організаціями.

Редакція сайту вважає даного листа Роскомнагляду спробою тиску на свободу слова в Україні, та елементом авторитарного способу ведення інформаційної політики.

Як повідомляв ІМІ, 30 січня інтернет-видання “Закарпаття Онлайн” отримало від Роскомнагляду повідомлення про обмеження доступу до сайту на території РФ через публікацію від 23 травня 2013 року “Карпатська Січ” нагадала про День Героїв”.

23 січня харківський провайдер безлімітного хостинга, який обслуговував інформаційний портал “Вечірня Умань” (vch-uman.in.ua), заблокував доступ до сайту на вимогу Роскомнагляду та Генеральної прокуратури РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!