ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ знайшла махінації під час закупівлі програм для Національної школи суддів

30.06.2021, 10:50
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила махінації під час закупівлі програмного забезпечення для Національної школи суддів України. Про це йдеться на сайті СБУ.

Зазначається, що директор приватної компанії-постачальника програмного забезпечення подався на участь у тендері, який оголосила Національна школа суддів України, переміг у ньому, а потім підробив документи. У підсумку продав державі програми, які не відповідали умовам договору, чим завдав мільйонних збитків. Крім того, ці програми могли призвести до витоку даних, кажуть у СБУ.

"При цьому відповідні посадовці Національної школи суддів України "погодилися" на таке програмне забезпечення. Як наслідок, правоохоронці задокументували мільйонні зловживання під час закупівлі програмного забезпечення", – ідеться в повідомленні.

Про підозру повідомили двом особам: директору підприємства і посадовцю держустанови.

Директору компанії-постачальника – за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Відповідальному посадовцю Національної школи суддів України – за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

СБУ додає, що в процесі виявила й інші зловживання з боку посадовців Національної школи суддів і надасть їм процесуальну оцінку.

Liked the article?
Help us be even more cool!