ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ заявляє про затримання у Запоріжжі пропагандиста "ДНР"

28.09.2017, 13:45
Фото - СБУ

Співробітники Служби безпеки України затримали у Запоріжжі мешканця міста, який працював у так званому “комітеті соціальних комунікацій “ДНР” та поширював антиукраїнські матеріали. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Правоохоронці встановили, що мешканець Запоріжжя працював у “комітеті соціальних комунікацій “ДНР” протягом 2014-2016 років. Він готував та розміщував на сепаратистських інтернет-ресурсах матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності й недоторканості кордонів України, провокував розпалювання міжнаціональної ворожнечі. За інформацією спецслужби, агітатор отримував завдання та погоджував антиукраїнські матеріали безпосередньо з кураторами із РФ, які фінансували сепаратистські веб-ресурси.

“Оперативники СБ України задокументували, що зловмисник після «творчої паузи» отримав завдання повернутися до Запоріжжя для організації замовленої Кремлем інформаційної компанії проти нашої країни. Пропагандист, зокрема, планував підібрати за гроші «масовку» для проведення в області фейкових акцій протесту”, - йдеться у повідомленні.

Чоловіка затримали відразу після повернення до Запоріжжя. Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та носії інформації “із доказами підготовки і розповсюдження антиукраїнських матеріалів та участі у незаконному референдумі”.

Крім того, зазначає спецслужба, у чоловіка також виявлено “резюме” для працевлаштування на роботу у проросійських та сепаратистських медіа.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) Кримінального кодексу України, зловмиснику повідомлено про підозру.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Тривають слідчо-оперативні дії.

Водночас, як повідомляє місцевий сайт Zanoza з посиланням на власні джерела, затриманим виявився один із засновників сайту Zp.today Павло Волков.

Як повідомляє сайт міста Запоріжжя 061.ua, сайт Zp.today, був створений “для пом'якшення антиросійських настроїв” і пов'язаний з відомим одеським сепаратистом Артемом Бузилою.

За інформацією сайту informnapalm.org, в 2016 році українські хакери з групи Invisible Front отримали доступ до поштової скриньки головного редактора одеського онлайн-видання “Інфоцентр” Артема Бузили. На його пошті знайшли переписку з мешканцем Запоріжжя Павлом Волковим, який просив фінансування на проект zp.today. Головна мета ресурсу - "формування дискурсу, спрямованого на пом'якшення антидонбаських та антиросійських настроїв в суспільстві".

Як писав Інформнапалм, у листуванні було знайдено резюме Волкова, в якому вказувалося, що він з 2015 по 2016 роки працював в “комітеті соціальних комунікацій терористичної організації “ДНР”, публікується в таких російських пропагандистських ресурсах, як “Насправді”, “Антифашист”, “Новороссінформ”, “Інфо-центр”, “News-Front”.

Представниця ІМІ у Запорізькій області з посиланням на свої джерела також повідомляє про затримання Павла Волкова. За інформацією представниці ІМІ, відомо, що засновник сайту з моменту заснування працював з журналістами, яких наймали, через посередника і вони ніколи з ним не спілкувалися напряму. За її словами, в редакційній концепції видання Zp.today та підходах до створення матеріалів спостерігалися спірні ідеї, через які низка авторів звільнилися.

Як повідомляв ІМІ, 29 квітня 2015 року співробітники СБУ затримали головного редактора інтернет-видання “Насправді”, редактора “Інфоцентра”, організатора так званої “Народної Ради Бесарабії” Артема Бузилу під час заходів, направлених на виявлення сепаратистських об’єднань в Одеській області. В цілому було затримано 12 осіб.

30 березня 2016 року Бузила вийшов на свободу і виїхав до Москви.

Фото - Інформнапалм
Liked the article?
Help us be even more cool!