ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ завадила спецслужбам РФ вчинити хакерську атаку на держоргани України

27.04.2021, 12:32
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки України не дали спецслужбам РФ вчинити потужну вірусну атаку на державні органи України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Російські куратори діяли через завербованого українського хакера із Запоріжжя, який мав надіслати українським посадовцям замаскований файл зі шпигунським програмним забезпеченням. 

Ціллю атаки були центральні органи влади та органи місцевого самоврядування, а мета – заблокувати роботу об’єктів інформаційної та критичної інфраструктури.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Запоріжжя отримав через інтернет від громадянина РФ пропозицію щодо конфіденційного співробітництва. 

“Хакер погодився за гроші вести підривну діяльність проти України. Зловмисник, зокрема, зобов’язався здійснити цільову вірусну атаку на державні електронні інформаційні ресурси. … Розсилка мала забезпечити вірусне ураження закритих електронних інформаційних систем державних установ та органів місцевого самоврядування. Замовники хотіти отримати несанкціонований доступ до інформації, яка могла блокувати сталу роботу об’єктів інформаційної та критичної інфраструктури”, – повідомляє СБУ.

Під час проведених слідчих дій правоохоронці вилучили електронні носії інформації з файлами наданого іноземними спецслужбами програмного забезпечення та листування з кураторами РФ.

Організатору повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Liked the article?
Help us be even more cool!