ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала завербованого Росією волонтера ООН, який шпигував за воїнами Покровська

Служба безпеки України затримала на Донеччині завербованого Федеральною службою безпеки Росії місцевого волонтера Всесвітньої продовольчої програми ООН, який шпигував за локаціями Сил оборони на Покровському напрямку.

Про це повідомила СБУ у своєму телеграм-каналі.

За даними слідства, прикриваючись волонтерською діяльністю, 34-річний російський агент виявляв локації українських піхотинців та артилерії, які тримають оборону під Покровськом. Для пошуку координат фігурант об’їжджав райцентр та прилеглі населені пункти під виглядом доставлення гуманітарної допомоги місцевим жителям.

Фото – СБУ

Отримані дані він месенджером передавав своєму російському куратору – кадровому співробітнику ФСБ, особу якого контррозвідка СБУ вже встановила.

Як зазначає спецслужба, росіяни використовували інформацію від агента для планування нових атак на Покровськ із використанням керованих авіабомб та FPV-дронів.

Агента викрили ще на початковому етапі його розвідактивності та затримали. Синхронно було проведено комплексні заходи для убезпечення позицій Сил оборони.

Під час обшуків у затриманого вилучено мобільний телефон з анонімним чатом у месенджері, який він використовував для комунікації зі співробітником ФСБ.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Фото – СБУ

Як повідомляв ІМІ, раніше до 15 років ув'язнення суд засудив агента ФСБ, який збирав для росіян інформацію про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території Вовчанської громади (Харківська область).

Liked the article?
Help us be even more cool!