ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині затримали викрадачів доньки депутата обради, які вимагали викуп через Telegram та даркнет

23.09.2021, 11:10
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Служба безпеки України повідомляє про затримання злочинної групи, яка викрала доньку одного із депутатів Полтавської обласної ради та вимагала за її звільнення майже півмільйона доларів.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними СБУ, організатором викрадення є чоловік, який наразі перебуває за гратами. Його обвинувачують у вчиненні умисного вбивства з особливою жорстокістю, тому до вироку суду він знаходиться у Київському слідчому ізоляторі. Він розробив план та організував викрадення дитини впливового бізнесмена і депутата Полтавської обласної ради. Чоловік підшукав виконавця викрадення через інтернет і запропонував спільнику винагороду в розмірі 100 тис. доларів США. 

Викуп вимагали у розмірі 470 тис. доларів. Вказані кошти мали бути перераховані на електронний гаманець біткоїнами.

Зловмисникам, за сприяння додатково залучених осіб, вдалося викрасти дівчинку, після чого вони вступили в перемовини з її батьками. Вони погрожували фізичним насильством та смертю їхньої дитини.

Викрадачі спілкувалися між собою та з батьками дівчини виключно через телеграм-канал або приховану інтернет-мережу “Даркнет”.

Підозрюваним повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України та обрано запобіжні заходи.

Liked the article?
Help us be even more cool!