ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала викладача, який передавав росіянам координати руху української військової техніки

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала інформатора російських спецслужб – викладача вищого професійного училища, який збирав відомості про дислокацію та переміщення Сил оборони на території Запорізької області. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Викладача інформатики ворог дистанційно залучив до співпраці в середині липня 2023 року.

“Для збору розвідданих фігурант облаштував “спостережний пункт” на власній дачі, яка розташована в одному із садових товариств поблизу південного фронту. Використовуючи бінокль та іншу оптику, він намагався виявити передові позиції підрозділів ЗСУ”, – повідомляє СБУ.

Крім того, чоловік на велосипеді об’їжджав сусідні дачні кооперативи й прилеглу місцевість, де фіксував маршрути руху української військової техніки.

Інформацію з координатами об’єктів Сил оборони він передавав представнику російської спецслужби через месенджер.

“Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для підготовки вогневих ударів по підрозділах ЗСУ, у тому числі з використанням ворожих зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400”, – зазначає спецслужба.

Чоловіка затримали під час спроби передання розвідданих агресору.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено: мобільний телефон і ноутбук з доказами його листування зі спецслужбою РФ; чотири сигнально-шумові пістолети, перероблені під бойові; три рації та оптичні прилади спостереження за віддаленими об’єктами.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану).

Нині він під вартою. Розв'язується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій зловмисника. Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!