ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала вчительку з Краматорська, яка передавала росіянам геолокації ЗСУ, що наступають під Бахмутом

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала вчительку ліцею в Краматорську, яка передавала росіянам розвіддані про дислокацію Сил оборони на Донеччині. Їй загрожує довічне ув’язнення. 

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, жінка за вказівкою Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ збирала інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ, які беруть участь у контрнаступі під Бахмутом. Зокрема, дані про маршрути руху важкої бронетехніки та артилерійського озброєння українських захисників. Розвідінформація потрібна була окупантам для планування бойових операцій, спрямованих на сповільнення контрнаступу ЗСУ в регіоні.

Інформацію вона передавала через “зв’язкового” з тимчасово окупованої частини Луганської області, з допомогою якого її завербували. Ним виявився близький знайомий фігурантки, який перебуває в лавах підконтрольного агресору “МНС ЛНР”.

Агентка передавала відомості через месенджер у вигляді фото з прив’язуванням до місцевості та електронними координатами.

“Для конспірації вона підписала “зв’язкового” жіночим ім’ям. Під час обшуків у затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала в розвідувально-підривній діяльності на користь РФ”, – повідомляє СБУ.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав для неї запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування.

Liked the article?
Help us be even more cool!