ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала в Кривому Розі російську шпигунку, яка допомагала росіянам захопити Авдіївку

Служба безпеки України в Кривому Розі затримала російську інформаторку, яка шпигувала за Силами оборони під час боїв за Авдіївку, повідомила пресслужба української спецслужби. Жінка фіксувала локації опорних пунктів та вогневих точок Збройних сил України.

“Також вона шпигувала за маршрутами руху та кількістю військових колон, які прямували на підсилення бойових позицій оборонців Авдіївки. Отримані розвіддані фігурантка месенджером передавала своїй сестрі – медику окупаційного угруповання РФ, що брало участь у безперервних штурмах міста”, – повідомили в спецслужбі.

Родичка шпигунки передавала отриману інформацію російській розвідці. Окупанти використовували дані для планування бойових операцій з окупації Авдіївки.

Згодом, коли в місті почалися активні бої, жінка виїхала до Кривого Рогу, там представлялася переселенкою. Співробітники СБУ затримали жінку в її орендованому житлі.

“Під час обшуку в тимчасовому помешканні інформаторки виявлено мобільний телефон з доказами її розвідувально-підривної діяльності на користь РФ”, – уточнили в СБУ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення або розміщення ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2).

Жінка під вартою. Їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!