ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала в Херсоні поплічника Сальдо, який закликав "приєднати" область до Росії

Служба безпеки України затримала та повідомила про підозру в колабораціонізмі херсонцю, який співпрацював з росіянами під час окупації Херсона, повідомила пресслужба СБУ.

Затриманий – 55-річний керівник однієї з районних організацій міської “Спілки ветеранів Афганістану”. 

За даними слідства, після окупації обласного центру він став “правою рукою” очільника “департаменту зовнішніх зв’язків та внутрішньої політики” місцевої окупаційної адміністрації РФ. Одночасно він увійшов до пулу псевдоактивістів окупаційного голови Херсонщини Володимира Сальдо, які публічно виступали на підтримку Кремля нібито від імені пересічних людей та громадських організацій, зазначає СБУ.

Підозрюваний у колабораціонізмі. Фото – пресслужба СБУ

За даними слідства, у липні 2022 року фігурант був одним з головних учасників проросійського “форуму”, де закликав “приєднати” регіон до складу РФ.

“У подальшому кремлівські пропагандисти подали виступ фігуранта як “спільну позицію” місцевої громади”, – зауважили в СБУ.

Після звільнення Херсона чоловік ховався, сподіваючись уникнути правосуддя.

Але контррозвідники СБУ затримали його та повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 ККУ).

В СБУ додали, що під час затримання підозрюваний намагався втекти від правоохоронців: втік з будинку через “таємний” вихід і сховався в підвалі сусіднього будинку.

Наразі чоловік під вартою. Йому загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру за ще двома статтями окупаційному голові частини Запорізької області Євгену Балицькому – за мілітаризацію та політизацію дітей.

Liked the article?
Help us be even more cool!