ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала соратницю Шарія: через ворожі ІПСО намагалася зірвати мобілізацію в Україні

Затримана колаборантка. Фото – СБУ

Співробітники Служби безпеки України затримали поблизу Одеси колаборантку, яка входила до "активу" забороненої "партії Шарія" та співпрацювала з російською розвідкою. 

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Жінка переховувалася біля обласного центру як переселенка з Миколаївщини. В інтернеті вона поширювала фейки про Сили оборони та вихваляла Володимира Путіна в соцмережах. 

"За вказівкою ворога вона адмініструвала телеграм-канал, у якому дискредитувала призов на військову службу в ЗСУ та закликала українців ухилятися від мобілізації. Також фігурантка популяризувала кремлівський режим та окупаційні угруповання РФ, які воюють проти нашої держави", – зазначили в українській спецслужбі.

За даними слідства, колаборантка підтримувала зв’язок з окупантами через своїх батька і брата. Вони обидва ще до початку повномасштабного вторгнення РФ виїхали до Росії, а після захоплення лівобережжя Херсонщини добровільно приєдналися до місцевої "філії" окупаційного МВС РФ.

В СБУ зазначили, що перед публікацією деструктивного контенту жінка погоджувала його з представником російської спецслужби.

Також вона отримувала від нього перелік актуальних тем, які мала "підсвічувати" через підконтрольний інформресурс. 

За це колаборантка отримувала гроші від окупантів.

Затриманій повідомили про підозру за двома статтями: колабораційна діяльність і перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період.

Наразі вона під вартою. Їй загрожує до 12 років в'язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!