ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала шпигуна, який хотів передати окупантам інформацію про танкові колони ЗСУ

СБУ затримала шпигуна, який хотів передати окупантам інформацію про танкові колони ЗСУ поблизу лінії фронту на Харківщині. Правоохоронці повідомили йому про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння територією України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Агент російської розвідки стежив за передислокацією Сил оборони у напрямку передової.

"У зоні особливої уваги фігуранта були маршрути руху бойових танків українських військ та їхня орієнтовна кількість. Одночасно зловмисник намагався виявити логістичні центри, які здійснюють техобслуговування та ремонт важкої бронетехніки", – зазначили в СБУ.

Окупанти планували використати цю інформацію для підготовки бойових операцій на східному фронті, зокрема на Куп’янському напрямку.

Затриманому чоловікові 45 років, він живе в передмісті Харкова. 

За даними СБУ, на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він переїхав на Полтавщину, звідки з власної ініціативи намагався вийти на зв'язок зі спецслужбами РФ.

Для цього підозрюваний публікував у прокремлівських телеграм-каналах власні дописи, в яких вихваляв путіна та героїзував російські війська.

Як пояснили в українській спецслужбі, в одному з таких чатів йому запропонували негласну співпрацю та надіслали перелік розвідувальних завдань.

"Для збирання інформації фігурант "втемну" використовував своїх знайомих на Харківщині, випитуючи потрібні факти під час дружніх розмов. При обшуку в орендованому помешканні фігуранта вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами злочинної діяльності", – додали в СБУ.

Наразі затриманий під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!