ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала шістьох інтернет-агентів РФ, які закликали до геноциду українців

25.04.2023, 14:47
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України нейтралізувала розгалужену міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агентів, яка поширювала в месенджерах та заборонених соцмережах дезінформацію та кремлівські наративи про війну в Україні. Про це повідомляється на сайті СБУ.

До мережі входило шестеро інтернет-агентів, які були затримані. Більшу частину деструктивного контенту зловмисники брали з інтернет-ресурсів країни-агресора, зазначає СБУ.

Так, у Києві затримали 37-річного мешканця столиці, який у вконтакті закликав до масових убивств українців та агітував щодо застосування міжконтинентальних балістичних ракет “Сатана” проти західних країн – партнерів нашої держави.

Крім цього, фігурант намагався дискредитувати українських військових, зокрема захисників "Азовсталі". Йому повідомлено про підозру за шістьма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 442 (геноцид); ч. 1 ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту); чч. 2, 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); чч. 1, 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України); ст. 436 (пропаганда війни); чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

В Одеській області мешканка регіону адмініструвала декілька прокремлівських телеграм-каналів. На них вона розміщувала публікації із закликами до обстрілів українських міст та поширювала фейки про кількість загиблих оборонців України.

На Миколаївщині повідомлено про підозру дружині настоятеля одного з храмів УПЦ МП. У листуваннях з мешканцями громади жінка схвалювала воєнні злочини окупантів, а також репостила антиукраїнські матеріали росмедіа.

У Харкові жителька міста в одноклассниках закликала до співпраці з бойовиками та окупаційною адміністрацією в захоплених районах на сході України.

У Черкаській області двоє мешканців регіону популяризували учасників окупаційних угруповань РФ та “героїзували” їхні злочини.

За цими фактами тривають слідчі дії в межах кримінальних проваджень за двома статтями Кримінального кодексу України: 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників); ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Liked the article?
Help us be even more cool!