ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала російського інформатора в Краматорську

Служба безпеки затримала на Донеччині інформатора ФСБ РФ. Він передавав росіянам локації базування українських військових на прифронтових територіях області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Насамперед окупантів цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ в Краматорську. Для збору розвідданих фігурант використовував оптичні приціли для зброї. Він особисто об’їжджав місто та спостерігав за переміщенням Сил оборони.

Також він "полював" за пунктами тимчасового базування українських військ. А коли виявляв їх, робив дорозвідку і пересилав росіянам уже точну геолокацію.

Розвідвідомості потрібні були окупантам для підготовки нових ракетних і дронових ударів по прифронтовому місту.

Співробітники СБУ викрили та затримали чоловіка.

За даними слідства, фігурантом є 30-річний місцевий житель, якого на початку цього року спецслужба РФ дистанційно залучила до співпраці як прихильника кремлівської ідеології.

Під час обшуку за місцем проживання правоохоронці вилучили в чоловіка мобільний телефон із доказами його листування з російською воєнною розвідкою.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили ворожому інформатору про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану.

Liked the article?
Help us be even more cool!