ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала російського агента: через приховані вебкамери шпигував за колонами Сил оборони

Служба безпеки України затримала агента ФСБ у Запоріжжі. Він збирав розвіддані про маршрути руху та кількість техніки й військових Сил оборони, які вирушали на передову.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Серед іншого шпигун збирав інформацію про місцеве обласне управління СБУ. Тоді на нього звернули увагу внутрішня безпека та контррозвідка української спецслужби, які почали документувати його протиправну діяльність.

Щоб відстежити рух колон ЗСУ, чоловік встановив уздовж основних автошляхів регіону власні приховані вебкамери. Втім, співробітники Служби безпеки своєчасно виявили й деактивували їх. 

"У зоні особливої уваги РФ були колони важкої бронетехніки та артилерії ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на південному фронті. Агент встановив вебкамери в локаціях, на які йому вказав "куратор" з ФСБ. Щоб замаскувати відеопристрої, він закріплював їх на опорах зовнішнього освітлення доріг. Після встановлення вебкамер вони мали здійснювати безперервну онлайн-трансляцію автомобільного трафіку з наданням віддаленого доступу кадровим співробітникам ФСБ", – розповіли в українській спецслужбі.

За виконання "завдання" російська спецслужба заплатила чоловікові 30 тисячі гривень.

За даними слідства, поплічник агресора – місцевий житель. Наприкінці вересня цього року він дистанційно вийшов на адміністратора прокремлівського телеграм-каналу і запропонував йому свою допомогу у війні проти України.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру в замаху на державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Наразі він під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!