ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала псевдожурналіста російських ЗМІ, що виправдовував збройну агресію рф

21.03.2022, 18:33
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про затримання громадянина України, який, прикриваючись посвідченням журналіста, писав замовні статті та передавав дані про обороноздатність України.

За даними СБУ, чоловік за гроші російських ЗМІ готував статті щодо виправдання збройної агресії рф.

“Встановлено, що ще на початку 2014 року колаборант, маючи досвід журналістської діяльності, цілеспрямовано завдавав шкоди інформаційній безпеці України, розміщуючи на підконтрольних йому ресурсах у соціальних мережах і месенджерах статті та пости, що містили критику української влади та антиукраїнську пропаганду”, – йдеться в повідомленні.

З початку війни псевдожурналіст активізував свою діяльність, крім того передавав дані щодо обороноздатності міст України, насамперед Києва та Дніпра. Інформація переважно стосувалася переміщення та місць розташування підрозділів і техніки Збройних сил України, а також систем протиповітряної оборони.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 та ч. 2 ст. 437 КК України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!