ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала на Львівщині на вимаганні хабара редактора місцевого сайту

05.06.2019, 13:21
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про затримання у Львівській області голови однієї з районних громадських організацій через вимагання неправомірної вигоди. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, зловмисник вимагав 30 тисяч гривень від місцевого приватного підприємця за нестворення штучних перешкод його господарській діяльності.

“Керівник ГО погрожував діловій репутації бізнесмена через оприлюднення завідомо неправдивої інформації про неіснуючі корупційні зв’язки підприємця у владних структурах та нібито порушення процедури отримання дозволу на видобуток корисних копалин”, – повідомляє СБУ.

Правоохоронці затримали чоловіка в одному з райцентрів області під час одержання всієї суми неправомірної вигоди, зазначає Служба безпеки України .

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Як повідомляє Zaxid.net, затриманим є голова ГО “Громадський контроль Яворівщини” та редактор сайту Yavir.net Юрій Кенцало.

Видання нагадує, що Юрій Кенцало часто потрапляв у скандальні ситуації. Цьогоріч у січні він намагався перетнути кордон у Краковці на автомобілі з перебитими номерами. Раніше депутат Яворівської райради Григорій Бабій відсудив у Юрія Кенцала 5 тис. грн моральної компенсації через пост у фейсбуці, у якому Кенцало опублікував частину даних з його історії хвороби. Також Кенцала звинувачували в ухиленні від мобілізації до ЗСУ. Правоохоронці навіть примусово приводили його у військкомат.

Як повідомляв ІМІ, в березні 2015 році Юрій Кенцало, як позаштатний кореспондент видання “Яворівський вісник” мав конфлікт з депутатом міськради Ярославом Буфаном. 20 січня 2015 року активісту погрожували вбивством через зйомки засідання бюджетної комісії Яворівської міської ради.
Liked the article?
Help us be even more cool!