ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала колаборантку, яка агітувала йти на псевдореферендум у Чорнобаївці

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Контррозвідники Служби безпеки затримали ще одну організаторку псевдореферендуму, який російські окупанти проводили в період окупації правобережної Херсонщини. Слідчі оголосили їй підозру в колабораційній діяльності, вчиненій за попередньою змовою групою осіб.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Затримана – 36-річна жителька Чорнобаївки. Після захоплення селища вона підтримала окупантів та пішла з ними на співпрацю. За це отримала призначення до складу окупаційного місцевого "виборчкому". Також вона мала "привілей" – вільне пересування територією району.

На своїй "посаді" жінка виконувала вказівки Москви щодо проведення фейкового плебісциту восени 2022 року – обходила помешкання місцевих та агітувала їх узяти участь у псевдореферендумі та проголосувати на користь країни-агресора.

"Під час таких "рейдів" колаборантку супроводжували озброєні окупанти, які допомагали їй залякувати мешканців селища та "вибивати" з них "підписи" на підтримку Кремля. Після звільнення правобережної Херсонщини фігурантка тривалий час переховувалася від правосуддя", – зазначили в українській спецслужбі.

Втім, співробітники СБУ розшукали її та затримали. Їй загрожує до 10 років в'язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!