ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала інтернет-пропагандиста, який працював на спецслужби РФ

11.09.2019, 11:40
Фото - СБУ
Фото - СБУ

На Дніпропетровщині співробітники СБУ припинили діяльність інтернет-агітатора, який через російські соціальні мережі поширював антиукраїнську пропаганду. Про це повідомляється на сайті СБУ.

“У ході документування розгалуженої мережі інтернет-агітаторів, яких координують з території країни-агресора, оперативники спецслужби встановили, що мешканець міста Тернівка Дніпропетровської області в одній із соціальних мереж поширював інформацію із закликами до порушення територіальної цілісності України та зміни державного кордону. 

Пропагандист, виконуючи завдання своїх російських кураторів, за обіцяну грошову винагороду також розповсюджував з фейкових акаунтів дезінформацію про ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дій української влади”, - йдеться в повідомленні. 

Розпочато кримінальне провадження за ст. 110 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України") Кримінального кодексу України. 

В СБУ додали, що аналогічні факти деструктивного інформаційно-психологічного впливу на мешканців України через соцмережі оперативники СБУ виявили раніше в Одеському, Сумському та Луганському регіонах. 

“Аналіз отриманих даних вказує, що залучення російськими спецслужбами саме громадян України до проведення спеціальних інформаційних акцій дозволяє надати ефект дійсності завдяки використанню облікових записів у соціальних мережах реальних осіб, а також адаптації антиукраїнських матеріалів для конкретного регіону безпосередньо його мешканцем”, – йдеться в повідомленні. 

Виявлені заходи деструктивного інформаційного впливу переважно проводяться в поєднанні з фейковими публікаціями в підконтрольних РФ засобах масової інформації або заявами так званих лідерів громадської думки з “перекручуванням” справжніх фактів, наголосили в СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!