ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала інформатора РФ: хотів зірвати український контрнаступ під Бахмутом

11.07.2023, 15:04
Фото – СБУ
Фото – СБУ

На Донеччині співробітники Служби безпеки України затримали інформатора окупантів. Чоловікові 48 років, допомогу окупантам він запропонував самостійно, повідомила пресслужба СБУ.

"Чоловік збирав для російських окупантів інформацію про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони в Краматорську. Насамперед він намагався відстежувати маршрути руху української бронетехніки, яка залучена до контрнаступальних операцій ЗСУ на східному фронті, у тому числі під Бахмутом", – повідомили в українській спецслужби.

Отриману інформацію чоловік дистанційно передавав учаснику незаконному збройному формуванню "МГБ ЛНР". Для комунікації використовував один з месенджерів. Співробітники СБУ затримали російського інформатора під час виконання ним "завдання" від окупантів на території міста.

В СБУ додали, що до збору розвідданих фігурант залучив ще двох мешканців міста, які приховано спостерігали за локаціями українських військових як пересічні громадяни.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за статтею "надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань". Наразі він під вартою. 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!