ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала інформатора окупантів, який підтримував "приєднання" Миколаївщини до РФ

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Співробітники Служби безпеки України затримали інформатора російських спецслужб, який готував нові повітряні атаки РФ на Миколаївську область. Затриманий – місцевий житель, який підтримував проведення псевдореферендуму щодо приєднання Миколаївщини до РФ і неодноразово писав про це в проросійських телеграм-каналах.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Для виконання "завдання" окупантів чоловік об’їжджав місцевість і приховано фотографував місця дислокації підрозділів Сил оборони. Також він фіксував на електронній мапі точні координати виявлених військових об’єктів та звітував про рівень їхньої охорони.

"Особливу "увагу" приділяв локаціям, де помічав найбільшу концентрацію особового складу та військової техніки українських захисників. Співробітники СБУ затримали фігуранта на гарячому: під час фотографування ним шпиталю та однієї з бойових частин ЗСУ", – зазначили в СБУ.

Під час затримання в інформатора вилучили мобільний телефон з фото, готовими до надсилання.

За матеріалами слідства, рашисти планували використати цю інформацію для завдавання прицільних повітряних ударів по території регіону.

В СБУ зазначили, що своїми дописами на підтримку злочинів РФ чоловік привернув увагу російських спецслужб. Навесні 2022 року окупанти дистанційно запропонували йому співпрацю.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ. Нині він під вартою, йому загрожує до 12 років в'язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!