ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала експоліцейського, який збирав інформацію про ЗСУ для російського блогера

Служба безпеки України викрила на Миколаївщині експравоохоронця, який передавав інформацію про Сили оборони росіянам через прокремлівського блогера Сергія Лебедєва (більш відомий під псевдонімом "Лохматий"). Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, колишній правоохоронець, якого звільнили з Національної поліції, є мешканцем Миколаєва. З 2016 по 2020 роки він перебував на території окупованого Криму та періодично їздив до РФ, де його залучила до співпраці російська спецслужба.

На початку повномасштабного вторгнення він отримав завдання повернутися на материкову Україну та влаштуватися в один із підрозділів Національної поліції.

Як зазначає СБУ, перебуваючи на посаді, він не тільки шпигував для ворога, але й проводив підривну діяльність проти України. Чоловік передавав українським військовим неправдиві відомості про шляхи пересування ворожої військової техніки.

Згодом фігуранта звільнили з правоохоронних органів через скоєння ДТП у нетверезому стані, втім, він продовжував працювати на користь РФ.

Під час обшуку у чоловіка вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з ворогом. Йому повідомили про підозру, а суд відправив під варту.

Нагадаємо, у липні 2023 року СБУ повідомила про підозру проросійському блогеру, адміністратору телеграм-каналу Сергію Лебедєву (псевдонім Лохматий), який став агентом ФСБ Росії та коригував російські ракетні удари.

У листопаді 2023 року СБУ затримала інформатора ФСБ у Миколаєві, який збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону та передавав інформацію Лохматому.

Liked the article?
Help us be even more cool!