ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала двох колаборанток, які закликали підтримати окупацію Херсонщини

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Співробітники СБУ затримали двох жінок, які після захоплення частини Херсонщини підтримали російських окупантів і добровільно вступили до складу "виборчих комісій". Одна з них ходила дворами й погрозами змушувала людей проголосувати на псевдореферендумі за окупацією української території Росією, а інша – агітувала людей жителів узяти участь у цьому псевдореферендумі.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, на своїх "посадах" жінки мали сфальшувати результати голосування щодо "приєднання" Херсонської області до складу РФ.

Одна з них – жителька Бериславського району. У вересні 2022 року вона ходила дворами жителів селища Миколаївка.

"Під час таких рейдів у супроводі озброєних окупантів вона примушувала людей віддати свій "голос" на користь Кремля. У разі відмови – погрожувала ув’язненням до російської катівні та "конфіскацією" приватного майна", – зазначили в СБУ.

Після звільнення району вона втекла до Кривого Рогу, де намагалася переховуватися від правосуддя в орендованій квартирі. Втім, співробітники СБУ дізналися про це і затримали її.

А іншу поплічницю російських окупантів затримали в селищі Комишани на Херсонщині. Під час фейкового плебісциту вона погодилася стати "секретарем селищного виборчкому", який облаштували в спортзалі місцевої школи.

На цій "посаді" вона особисто агітувала місцевих жителів узяти участь у псевдореферендумі РФ.

Обом жінкам слідчі Служби безпеки повідомили про підозру в колабораціонізмі. Вони під вартою. Їм загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!