ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала доньку колишнього міського голови Полтави за підозрою в колабораціонізмі (оновлено)

Служба безпеки України затримала в Києві та повідомила про підозру в колабораціонізмі доньці колишнього міського голови Полтави. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Спецслужба не називає імені, але, за даними ІМІ, йдеться про доньку Олександра Мамая.

(Оновлено.) “Суспільне Полтава” з посиланням на речницю СБУ у Полтавській області Інну Усову повідомляє, що йдеться про доньку Мамая Наталію Веретеннікову.  

За даними СБУ, донька колишнього міського голови співпрацювала з РФ під час російських виборів у 2022 та 2023 роках. Зокрема, вона має у Санкт-Петербурзі рекламне агентство, яке брало участь в PR-кампанії “Единой России”.

“Напередодні “єдиного дня голосування” жінка розпорядилася задіяти сотні рекламних стендів та бордів своєї фірми для поширення прокремлівської агітації”, – зазначили в СБУ.

Фото - пресслужба СБУ

Жінка жила в Києві, а рекламним бізнесом у Росії керувала дистанційно. Як стверджують у спецслужбі, отримувала від нього мільйонні дивіденди.

Зокрема, зазначає СБУ, у період співпраці з виборчим штабом “Єдиної Росії” вона отримала прибуток у понад 35 млн російських рублів.

Під час обшуків у неї вдома та в київських офісах правоохоронці виявили комп’ютери, мобільні телефони та фінансову звітність щодо співпраці з РФ.

За матеріалами СБУ, все майно затриманої арештовано. Загальне оцінювання майна понад 270 млн грн.

Серед заблокованих активів –  три квартири в Києві, мінівен та частки в статутних капіталах двох українських компаній.

Їй повідомили про підозру в колабораційній діяльності, а саме в інформаційній співпраці з окупантами (за ч. 6 ст. 111-1 ККУ).

Наразі фігурантка під вартою. Їй загрожує до 12 років в'язниці.

Як повідомляв ІМІ, 29 грудня 2022 року за матеріалами СБУ міському голові Полтави Олександру Мамаю правоохоронці повідомили про підозру щодо несанкціонованого поширення інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану (ст. 114-2 Кримінального кодексу України). 

За даними слідства, Мамай поширив дані, які не розміщувались у відкритому доступі ні Генеральним штабом ЗСУ, ні Міноборони, ні іншими уповноваженими державними органами.

Liked the article?
Help us be even more cool!